Ons kantoor met programmeur en twee stagiaires

Maak kennis met onze nieuwe stagiairs; Stan en Maud.

Sinds kort hebben wij twee! nieuwe stagiairs; Stan en Maud. Om ze beter te leren kennen, vroegen wij ze weer het hemd van het lijf. Lees hieronder meer over Maud en Stan en over hun ervaring als stagiairs bij OneStepSolutions.

#Wie ben je?

Stan: ” Mijn naam is Stan Haakman, ik ben 18 jaar oud. Ik hou ervan om te lekker te gamen, sporten of met vrienden dingen doen. Ik woon samen met mijn ouders en zusje in Medemblik.”

Maud: “Ik ben Maud Boerdijk. Ik woon in Medemblik samen met mijn ouders, zusje en huisdieren. Ik houd erg van lezen en muziek luisteren. Ook rijden mijn zusje en ik een keer per week paard.”

#Wat studeer je?

Maud: “Ik studeer Applicatieontwikkeling aan het Horizon College in Hoorn.”

Stan: “Op dit moment studeer ik Media- en Applicatieonwikkelaar, aan het MediaCollege in Amsterdam.

#Hoe ben je bij OneStepSolutions terecht gekomen?

Stan: “Mijn ouders kennen de baas en daardoor had ik al eerder naar dit bedrijf gekeken, toen ik ook deze opleiding had gekozen stuurde ik een mailtje of ik eens langs kon komen om te praten over de stage en dat was geslaagd.”

Maud: “Toen ik voor mijn eerste stage al een stageplek had gevonden vroeg mijn stageco√∂rdinator of er iemand naar Medemblik wilde, aangezien daar nog niemand van mijn leerjaar stage ging lopen. Toen had ik gelijk al gekeken naar wat OneStepSolutions doet en of het mij een leuk bedrijf leek, maar omdat ik al een stageplek had heb ik verder niets met die informatie gedaan. Ik had het bedrijf wel onthouden en op het moment dat ik weer een stageplek mocht zoeken moest ik gelijk aan OneStepSolutions denken.”

#Welke eerste indruk had jij van OneStepSolutions?

Maud: “Het is een leuk bedrijf waar iedereen leuk met elkaar omgaat, wat voor een erg relaxte sfeer zorgt. Die relaxte sfeer is heel erg prettig als je aan het werk bent.”

Stan: “Dat het een erg leuk compact bedrijf is. Iedereen die er werkt weet precies wat hij/zij moet doen en daardoor is het ook erg gezellig. Ook respecteert iedereen elkaar elkaar voor hun eigen kunnen.”

#Wat doe je precies, tijdens je stage bij OneStepSolutions?

Stan: “Ik wil tijdens mijn stageperiode alles te weten komen over het maken van een website, van het eerste contact naar het ontwerpen helemaal tot het opleveren van het eindproduct.”

Maud: “Ik mag een bestaande website namaken met laravel. Het is de bedoeling dat de nieuwe website makkelijker in gebruik is en dat de code overzichtelijker is dan die van de oude website.”

#Wat is het leukste wat je tot nu toe bij OneStepSolutions hebt gedaan?

Maud: “Ik ben nog maar bezig geweest met een opdracht, maar die vind ik wel heel leuk om te doen. Het namaken van een bestaande website is erg leuk omdat je een werkend voorbeeld hebt. Die probeer ik na te maken zonder in de oude code te kijken, waardoor het alsnog een uitdaging is.”

Stan: “Tot nu toe heb ik een interessante opdracht gekregen waar ik al heel erg veel van geleerd heb, maar de keuze over wat het leukst is is nog maar de vraag omdat de pauzes ook erg leuk en gezellig zijn.”

#Wat doe je in je vrije tijd?

Maud: “Ik houd erg van lezen. Als ik even tijd over heb pak ik er snel een boek bij. In vakanties lees ik soms wel een boek per dag. Naast lezen houd ik ook erg van muziek luisteren en rijd ik een keer per week paard.”

Stan: “In mijn vrije tijd vind ik het leuk om samen met vrienden dingen te doen, zoals in de zomer naar het strand bijvoorbeeld. Ook vind ik het leuk om te gamen, ook weer samen met vrienden. En sporten vind ik ook altijd leuk om mijn vrije tijd aan te besteden.”

#Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Stan: ” Ik word altijd erg moeilijk en snel chagrijnig wakker, maar je kan me al snel wakker maken voor iets lekkers om te eten.”

Maud: “Je kunt mij wakker maken voor een strand- of boswandeling, zeker als mijn hond mee mag. Ik houd erg van de natuur en vind het geweldig om wilde dieren te spotten als ik door het bos loop.”

#Wat wil je gaan doen als je geslaagd bent voor je opleiding?

Maud: “Na lang nadenken over of ik nog naar het hbo wil of niet, heb ik de beslissing gemaakt om te gaan werken en eventueel losse cursussen te volgen voor programmeertalen waar ik me in wil verdiepen.”

Stan: “Op dit moment wil ik graag na deze opleiding naar de PABO toe, om daarna op de basisschool les te gaan geven.”
Wij vinden het erg gezellig dat jullie er zijn, Maud en Stan! We wensen jullie veel werk- en leerplezier.

Heb je een vraag over stagelopen bij OneStepSolutions? Bel, mail of kom eens langs voor een kopje thee!


Het inmiddels heel grote team van OneStepSolutions.