Onze nieuwe collega Annabel Lakeman

Maak kennis met onze nieuwe collega; Annabel!

Het nieuwe jaar is voor ons goed van start gegaan. Wij zijn alweer druk bezig met allerlei mooie projecten, en krijgen daarbij versterking van onze nieuwe collega; Annabel. Zij is vanaf december (2018) werkzaam als ‘Junior Marketeer’ en houdt zich daarbij bezig met van alles rondom online marketing; het online ‘vermarkten’ van onze diensten (of die van onze klanten).

Hieronder lees je van alles over Annabel en haar positie binnen ons bedrijf.

 

Wie ben je?

Ik ben Annabel Lakeman en ik ben 20 jaar. In het dagelijks leven ga ik nog naar school (HBO) en ben ik vaak met vrienden/familie. Ik ga wekelijks naar de sportschool. Verder zijn mijn hobby’s series of films kijken, sushi eten, een drankje doen met vrienden of naar een leuk feestje toegaan.

Wat houdt je functie bij OneStepSolutions precies in? 

Mijn functie bij OneStepSolutions is junior marketeer. Dit houdt in dat ik vooral marketing en promotie moet doen voor het bedrijf OneStepSolutions zelf en ook voor  andere bedrijven. Ik kijk ook hoe een website beter geoptimaliseerd kan worden en beter kan werken, waardoor klanten eerder voor deze website zullen kiezen dan voor de concurrent.

Wat heb je gestudeerd/studeer je?

Ik studeer Commerciële Economie op de Hogeschool van Amsterdam. Ik zit nu in mijn tweede jaar. In dit jaar moest iedereen een afstudeerrichting kiezen. De afstudeerrichting waar ik voor heb gekozen is Digital Marketing. Ik leer nu van alles over het gebied van online marketing. Hier gaan al mijn projecten bij mijn studie ook over. Deze projecten doen wij ook voor echte bedrijven. En verder leer ik ook andere vakken zoals bijvoorbeeld sales en ondernemerschap,

Waarom heb je voor die studie gekozen?

Zelf vond ik het eerst erg lastig om een studie te kiezen. Ik heb eerst gekeken waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Ik ben altijd al erg goed geweest in de vakken wiskunde en economie. Deze studie is een beetje een combinatie daarvan. Het ene vak heeft weer meer rekenen als het andere vak.

Vormt je studie een goede voorbereiding voor je huidige functie?

Ja zeker! Ik leer met mijn studie erg veel dingen die bij deze functie erg belangrijk zijn. Zo krijg ik op school al erg veel theorie, maar ook veel praktijk. Ik heb vorig schooljaar het certificaat van Google De Digitale Werkplaats gehaald. Dit schooljaar heb ik al een kleine basis geleerd met Photoshop, waar ik ook verder een cursus in aan het volgen ben. Verder heb ik geleerd hoe Google Adwords werkt en hoe deze advertenties gemaakt worden. Met Google Analytics ga ik ook bijna aan de slag en dan kan ik websites goed analyseren. Ik hoop verder nog meer leuke dingen te leren.

Waar heb je tot nu toe allemaal gewerkt?

Ik heb eigenlijk alleen nog maar als horeca medewerker gewerkt bij verschillende bedrijven. Dit heb ik vanaf mijn 16e gedaan.

Heb je hier iets aan in je huidige functie?

Niet echt. Ik heb door deze functie wel goed geleerd om goed samen te werken.

Waarom OneStepSolutions?

Via mijn schoonzus (Sacha), die hier ook werkt, zag ik de vacature op Facebook langskomen. Ik hoorde al eerder van Sacha dat er een leuke sfeer hangt en dat het erg gezellig is. Ook was ik al een tijd op zoek naar een baan die goed bij mijn studie aansluit. Zo ben ik hier terechtgekomen.

Wat vind je van je werk?

Ik vind het erg leuk en gezellig. Het is allemaal erg zelfstandig creatief. Er is ook genoeg ruimte voor een eigen inbreng.

Hoe ziet de toekomst er uit voor jouw sector?

Goed. In de toekomst is er veel vraag naar werk in online marketing. Dit komt omdat er wereldwijd steeds meer digitaal gedaan wordt en het online zijn van bedrijven dus steeds belangrijker wordt.

 

 

Wij zijn erg blij met onze nieuwe aanwinst binnen het bedrijf en wensen Annabel veel succes en plezier in haar nieuwe functie.

En natuurlijk wensen wij eenieder een gelukkig, productief en succesvol nieuwjaar!

Het team van OneStepSolutions