Een blog over programmeren en code schrijven

Programmeren; ’t is te leren. (Codecademy)

Tot drie jaar geleden, was ik werkzaam in het voortgezet onderwijs, als docent wiskunde. Hoeveel ik ook genoot van de leerlingen en het lesgeven, ik voelde mij al een tijdje niet helemaal op mijn plek in deze functie. Daarom was ik op zoek naar een andere baan, en een nieuwe uitdaging.

Ron was degene die mij kennis liet maken met programmeren. Hij is mijn oom en was daarom op de hoogte van mijn situatie. Hij stelde voor om me te leren programmeren, zodat ik misschien wel bij OneStepSolutions kon komen werken. Na een aantal keer op een maandagavond samen achter de computer te zitten, wist ik het zeker; dit is wat ik wil doen, en wat ik wil leren.

In mijn vrije uren thuis, zocht ik een manier waarop ik nóg meer over code kon leren. Ik kwam toen uit bij de website van Codecademy. Dit is een platform die gratis online cursussen aanbiedt. Je kunt op een super makkelijke en leuke manier van alles leren over verschillende soorten code.

Ik raad echt iedereen aan om eens aan te melden bij Codecademy. Neem eens een paar lessen. Je krijgt uitleg en kunt steeds meer zelf doen in een interactieve, online omgeving. Code schrijven is naar mijn idee iets dat je leert door het te doen, en niet door te lezen of mee te kijken. De opdrachten die je in de cursus krijgt voorgeschoteld zijn dan ook kleine code-‘probleempjes’ op maat, die jij moet oplossen.

Voor je het weet schrijf je zelf code. Ook als je niet van plan bent om ooit programmeur te worden, denk ik dat Codecademy erg leuk en leerzaam kan zijn.

Nu werk ik al drie jaar bij OneStepSolutions. Ik ben tegenwoordig minder aan het programmeren. De code die ik schrijf, is hoofdzakelijk html, voor de styling van websites die ik maak. Ik ben nu meer bezig met het onderhouden van websites, schrijven van blogs, en ik wil mij in de nabije toekomst concentreren op zoekmachine-optimalisatie.

Toch kriebelt het nog elke keer, als ik een mail krijg van Codecademy. “Er staat een nieuwe opdracht voor je klaar”. Dan laat ik toch weer even de programmeur in mij los.

 

Een prettig weekend namens ons team,

Sacha Lakeman-Molenaar