Onze nieuwe stagiairs, Jochem en Martin

Maak kennis met onze nieuwe stagiairs; Jochem en Martin.

Sinds woensdag 5 september lopen Martin (links) en Jochem (rechts) stage bij OneStepSolutions. Zij studeren beiden ‘Applicatie en media ontwikkelaar’ aan het Horizoncollege in Hoorn.

Lees hieronder het interview dat we bij ze afnamen, om wat meer over ze te weten te komen.

 

# Waarom heb je voor de opleiding ‘Applicatie en media ontwikkelaar’ gekozen?

Martin: Mijn vader is programmeur en ik ben daardoor geïnteresseerd geraakt in het programmeren. Ik heb voordat ik begon met mijn opleiding nooit veel gedaan met programmeren maar het leek me wel altijd al leuk om iets wat ik zelf heb geprogrammeerd, toegankelijk te maken voor andere mensen.
Jochem: Origineel koos ik voor deze opleiding omdat het mij leuk leek en ik daarna op het hbo iets met psychologie kan doen.

 

# Hoe ben je bij OneStepSolutions terecht gekomen?

Jochem: Mijn vader die vroeg rond in zijn netwerken naar stageplekken en bij OneStepSolutions kreeg ik snel de kans om langs te komen.
Martin: Ik was op zoek naar stageplaatsen en al snel hoorde ik mensen praten over OneStepSolutions. Jochem had hier al gesolliciteerd en hij was erg enthousiast. Het leek me leuk om te werken met Laravel en ik wilde dit graag doen tijdens mijn stage. Via Jochem heb ik uiteindelijk contact gekregen met Ron van Breukelen en ben ik op stagegesprek gekomen.

 

# Welke eerste indruk had jij van OneStepSolutions?

Jochem: Dat het een klein bedrijf was met een leuke atmosfeer en gezellige mensen.
Martin: Een hele leuke werkomgeving waarbij iedereen het goed met elkaar kan vinden en waar iedereen heel vriendelijk is. Het lijkt alsof bij OneStepSolutions het bedrijf er niet alleen voor gaat dat je uiteindelijk bij het eindproduct komt maar vooral dat je plezier blijft hebben in je werk.

 

# Wat is het leukste wat je tot nu toe bij OneStepSolutions hebt gedaan?

Martin: Ik vond op de eerste dag de fotoshoot erg gezellig, en ik vind het bij de pauze ook leuk hoe iedereen zo gezellig bij elkaar komt zitten en allemaal met elkaar zitten te praten. Ik vind het ook leuk om te werk te gaan met Laravel, we zijn er nog niet lang mee bezig dus is er nog veel werk te doen en ik heb het idee dat ik hier veel plezier in ga hebben.
Jochem: Tot nu toe heb ik nog niet veel gedaan omdat ik nog maar 1 volledige dag er ben geweest maar ik vond de fotoshoot die er was erg leuk.

(De foto bij dit bericht is één van de vele mooie plaatjes uit de fotoshoot, waar Jochem en Martin het over hebben.)

 

# Wat doe je in je vrije tijd?

Jochem: Met vrienden leuke dingen doen en afspreken, Youtube kijken, sporten en af een toe een beetje gamen.
Martin: In mijn vrije tijd ga ik het liefst dingen doen met vrienden, ik ga vaak in het weekend avonden uit en probeer zoveel mogelijk in contact te komen met mijn vrienden. Als ik niets met vrienden doe zit ik thuis en kijk ik vaak filmpjes op Youtube of ga ik spelletjes spelen. Nu de vakantie weer voorbij is, zal ik vaker in mijn vrije tijd gaan programmeren voor school en weer terug gaan naar het huiswerk maken elke dag, maar het uitgaan met mijn vrienden zal niet veranderen.

 

# Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Martin: Ik ben makkelijk wakker te maken, ik word blij van alle kleine dingetjes. Ik ben liever bezig en gezellig dingen aan het doen met vrienden en dat doe ik veel liever dan de hele dag op bed liggen (Ook al is uitslapen soms ook wel fijn).
Jochem: Als je tegen mij zegt dat we nu meteen gaan hiken in een mooi gebied spring ik uit mijn bed.

 

# Wat wil je gaan doen als je geslaagd bent voor je opleiding?

Martin: Ik zit zelf nog een beetje twijfelen wat ik wil gaan doen, ik denk er aan om naar het hbo te gaan, maar ik heb het idee dat ik daar misschien niet heel veel dingen ga leren. Ik denk dat ik een hbo-opleiding wil gaan volgen waarin ik 4 dagen in de week te werk ga en 1 dag in de week naar school maar volgens mijn oude mentor zijn de scholen die deze manier van leren aanbieden, niet zo leuk.
Jochem: Ik weet het eigenlijk nog niet echt maar ik denk dat ik door wil stromen naar HBO. Ik weet alleen nog niet wat ik daar wil gaan doen. Programmeren of psychologie.

 

 

Wij gaan met z’n allen een gezellige, leerzame tijd tegemoet. Ben je ook geïnteresseerd in wat OneStepSolutions voor jou kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, of kom eens bij ons langs.

Alvast een heel prettig weekend,

 

Het groeiende team van OneStepSolutions.