Onze collega's, die de Vooroeverloop hebben uitgelopen

We zijn gefinisht!

Hoera! We hebben de EnzaZaden Vooroeverloop, in estafette-vorm, uitgelopen!

Wat geeft dit een enorme kick!

Het was voor ons alle drie de eerste keer dat we deelnamen aan een georganiseerde loop.

Ik vond het best spannend. Ik wist van te voren niet zo goed wat ik kon verwachten en was vooral benieuwd naar de snelheid van de andere lopers, en of ik die een beetje zou kunnen bijhouden. Ook was ik bang dat ik onderweg de route kwijt zou raken, en per ongeluk veel meer dan de geplande 7 km zou lopen (wat ik op dit moment absoluut niet kan).

Deze angsten vielen al snel weg, toen ik op de ochtend van de loop de goede sfeer van het evenement ervoer. Het was zo gezellig, en de saamhorigheid was, ondanks dat hardlopen een individuele sport is, prominent aanwezig. Ik voelde mij gesterkt door alle lieve en blije mensen om mij heen.

De eerste drie kilometer die ik liep, had ik het idee dat ik de finish niet zou gaan halen. Ik vond het heel erg zwaar en was nog een beetje gespannen. Ik probeerde iets beter naar mijn lichaam te luisteren en te bepalen wat ik een lekker tempo vond. Ik ben toen iets in mijn snelheid gematigd en voelde me veel beter. Het leek alsof ik iets meer op de ‘automatische piloot’ ging lopen. Het tweede deel van mijn route, liep ik dan ook makkelijk uit.

De route was onderweg heel goed aangegeven, dus verdwalen was echt geen optie.

Aan het einde stonden Tom en Boyd al klaar, om de laatste meters met mij mee te lopen en samen te finishen. Toen ik ze zag staan, kreeg ik een enorme dosis energie, en kon ik die laatste meters opeens veel harder lopen.

Het geeft zo’n goed gevoel om te finishen. Hier heb ik al die weken keihard voor getraind. Het was ook heel mooi om te zien dat zoveel mensen ons aanmoedigden en voor ons klapten bij de finish. Ik voelde me onoverwinnelijk en enorm trots op Tom, Boyd en mijzelf.

Ik ben erg blij dat Ron ons heeft opgegeven voor deze loop. Ik weet niet of ik anders zo ver was gekomen. Dit zetje had ik echt even nodig! Wij liepen namens OneStepSolutons en MetersAfbouwbv, zij hebben ons gesponsord met de mooie shirts, die je op de foto ziet. Volgend jaar doe ik zéker weer mee.

Niet alleen is het gewoon fantastisch om mee te doen aan zo’n mooi evenement, maar op persoonlijk vlak voel ik mij ook veel beter, dankzij het hardlopen. Ik voel mij energieker en beter uitgerust. Dit had ik járen eerder moeten doen!

Wil je dit ook ervaren? Geef je dan op voor de Voeroeverloop van 2019 of kijk eens op loopgroepmedemblik.nl

Sacha Molenaar, van OneStepSolutions.