Biefstuk

Milieuvervuiling is zó 2017!

Gelukkig zijn wij ons als samenleving steeds meer bewust van het milieuvervuilende effect van onze acties. Hiermee groeit ook het besef dat we iets moeten doen, samen!

Het is natuurlijk best moeilijk om opeens je auto of je biefstukje te laten staan. Maar laten we op zoek gaan naar alternatieven, zodat we niet inleveren op onze kwaliteit van leven, maar juist iets winnen.

Wat kunnen we doen?

  • Doe de rietjes-challenge. Beperk het gebruik van wegwerp-plastic, zoals rietjes, zakjes en verpakkingen. Het is zonde om een materiaal als plastic, dat heel lang mee gaat, éénmalig te gebruiken.
  • Probeer die nieuwe vegan biefstukc! Niet alleen is het onmenselijk hoe we omgaan met de dieren in deze industrie, ook is veeteelt een van de grootste milieuvervuilers. Daarbij kun je je afvragen hoe gezond onze immense vleesconsumptie is. Het is verstandig om eens over plantaardige alternatieven na te denken.
  • Reis spotgoedkoop met de trein. Er zijn heel vaak acties, waardoor je super goedkoop kunt reizen met het openbaar vervoer. Als je dit eens uitzoekt en uitrekent, kan het je flink wat geld besparen. Dan ben je naast milieubewust, dus ook economisch goed bezig.
  • Plant een boom. Dit kun je ook laten doen. Er zijn veel bedrijven die, om co2-uitstoot te compenseren, tegen een kleine vergoeding, bomen planten. Je kunt zelfs een stukje regenwoud ‘adopteren’. Super leuk natuurlijk! Wil je hier meer over lezen, kijk dan eens op http://www.adopteerregenwoud.nl/.

 

Heb je zelf nog leuke tips om samen aan een beter milieu te werken? Wij horen ze graag!

Wil je eens berekenen wat jij persoonlijk aan co2 uitstoot? Kijk dan op Bereken je co2 uitstoot. (Toevallig hebben wij de techniek voor deze zelf-hulp-modules mogen maken, waar we natuurlijk super trots op zijn..)

Het team van OneStepSolutions.