Tips voor de vindbaarheid van je website

Als je een website hebt, wil je graag hoog in de zoekmachine resultaten staan, het liefst ver boven je concurrenten.
Hoe zorg je ervoor dat je goed vindbaar bent? Hier geven we jou een paar super makkelijk-toepasbare tips.

Zoekvraag en zoekwoorden
Bedenk wat jouw potentiële klanten als zoekvraag kunnen hebben. Hier zullen zij naar ‘googlen’. Zorg ervoor dat jouw website antwoord geeft op deze zoekvragen. Groepeer de zoekvragen op thema en zorg dan voor genoeg relevante, actuele informatie.
Let er op dat je klanten niet altijd zullen zoeken op ‘loodgieter’, maar bijvoorbeeld ook op ‘verstopt doucheputje’.

Als je hier dieper op in wilt gaan, kun je ook onderzoek doen naar de zoekwoorden met behulp van de zoekwoordplanner van Google, of hulp van ons ;).

Tekst-optimalisatie
Om het voor zoekmachine’s makkelijker te maken om jouw website te ‘lezen’, kun je je teksten optimaliseren.
Is de informatie goed, gebruik je genoeg belangrijke zoekwoorden? Staat relevante informatie, zoals je plaatsnaam, diensten, prijzen, allemaal overzichtelijk op je site?
Het is ook goed om eens kritisch te kijken naar de opmaak van je website. De belangrijkste titel is een H1, daarna een H2, enzovoorts.
Kies ‘leesbare’ namen voor de afbeeldingen op je website. Zo kan een zoekmachine de afbeelding ook ‘zien’.

Social Media

Zorg ervoor dat jij en/of je bedrijf actief is op Sociale Media. Zeker Google+ heeft een grote invloed op zoekmachine-rankings. Afhankelijk van je doelgroep kun je kiezen voor verschillende Media.

Wij kunnen er voor zorgen dat je maar op 1 kanaal berichten hoeft te plaatsen, en dat deze dan worden doorgezet naar je website, en je overige sociale kanalen. Super handig, en snel. Zo blijf je lekker actueel.

Landingspagina
Een landingspagina is de pagina waar de bezoeker op terecht komt, als die je website bezoekt. Dit hoeft niet dezelfde pagina te zijn als de ‘homepage’. Zorg voor een pakkende landingspagina, die de bezoeker meteen van de juiste informatie voorziet, of die de bezoeker met links en buttons ‘dieper’ de website in meeneemt.

En zo zijn er nog veel meer manieren en zelfs complete programma’s die je kunnen helpen met het vindbaar maken van je website.

Heb je een vraag of opmerking? Of wil je eens kijken wat wij allemaal voor je kunnen betekenen?
Kom gerust eens langs!

Het team van OneStepSolutions.