Interview met Sacha, WebDeveloper bij OneStepSolutions

Hier lees je een interview met Sacha, WebDeveloper bij OneStepSolutions.

Wie ben je?
Mijn naam is Sacha Molenaar en ik ben 26 jaar oud. Ik kom uit Medemblik en woon samen met Jan en onze kindjes Ruby (4) en Shane (1). Ik houd van uit eten gaan, spelletjes spelen, boeken lezen, chocolade en gezelligheid.

Wat houdt je functie precies in?
Ik houd me vooral bezig met allerlei dingen rondom websites. Sinds kort doe ik ook veel styling en schrijf ik de blogs.

Wat heb je gestudeerd?
Ik heb de docentenopleiding Wiskunde gedaan. Daarnaast verschillende cursussen.

Waarom heb je voor die studie gekozen?
Ik wilde heel graag lerares worden en ik vind het vak Wiskunde erg leuk.

Vormt je studie een goede voorbereiding voor je huidige functie?
In mijn functie is het handig als je wat technisch inzicht hebt. Ik denk dat de wiskunde-opleiding daarbij wel heeft geholpen. Ook werk ik nog best veel met functies en formules.

Waar heb je tot nu toe allemaal gewerkt?
Ik heb diverse horeca-baantjes gehad en ik heb zes jaar als wiskundedocent op De Dijk in Medemblik gewerkt. Nu werk ik ongeveer twee-en-een-half jaar bij OneStepSolutions.

Heb je hier iets aan in je huidige functie?
Ik denk dat het sowieso goed is om werkervaring, in welke vorm dan ook, te hebben. Mijn vorige functie, als wiskundedocent, was heel anders, maar toch komt er in mijn huidige functie ook veel wiskunde voor. In elke functie, in elke branche, komt wiskunde voor, als je goed kijkt.

Waarom OneStepSolutions?
Ron van Breukelen, de baas van OneStepSolutions, is mijn oom. Die ken ik dus al een tijdje. Hij dacht dat programmeren wel iets voor mij zou zijn. Ik vond dit een heel goed idee en dus heeft hij mij een tijdje ’s avonds de beginselen van het programmeren geleerd. Ik vond het zo leuk, dat ik graag voor hem wilde komen werken.

Hoe is de structuur binnen OneStepSolutions?
We zijn vaak alledrie met hetzelfde project bezig, dat is erg leuk, omdat je dan echt samen iets maakt. Tom leert mij op het moment te werken met Laravel, een manier van programmeren die helemaal nieuw is voor mij. Dit is erg leuk om te doen.

Wat vind je van je werk?
Ik ga met veel plezier naar mijn werk. De sfeer is goed. We kunnen allemaal heel goed met elkaar opschieten en dat maakt het gezellig. Het werk zelf is ook heel leuk en afwisselend. Het biedt mij veel uitdaging. Ik heb nog veel te leren, en dit wil ik ook heel graag.

Wat was je meisjesdroom?
Mijn droom was, om lerares te worden en moeder. Deze twee dingen zijn allebei gelukt. Tijd voor een nieuwe droom: programmeren!

Hoe ziet de toekomst er uit voor jouw sector?
Er wordt steeds meer geautomatiseerd, veel dingen gebeuren online en mensen willen steeds meer zichzelf en hun bedrijf via Social Media op de kaart zetten. Daarom denk ik dat wij in de toekomst nog veel te doen zullen hebben.

Wat zijn jouw toekomstplannen?
In juni ga ik trouwen met Jan. En dan hoop ik nog lang en gelukkig te leven met mijn gezin. Wat mijn werk betreft, hoop ik in de toekomst iets meer uren te kunnen maken, zodra de kindjes wat groter zijn. Verder hoop ik nog veel meer te mogen leren in deze sector om mezelf zo waardevoller voor het bedrijf, en de gehele arbeidsmarkt te maken.