Computerogen

‘Computerogen’, wie kent het niet. Door (te) lang naar een beeldscherm te kijken, kun je last krijgen van je ogen. Computerogen zijn natuurlijk geen officiële medische aandoening. Toch kan langdurig naar een beeldscherm van een smartphone, laptop of computer kijken, klachten aan onze ogen veroorzaken. Het begint vaak met wat vermoeide ogen, maar kan uiteindelijk zelfs droge, geïrriteerde ogen, hoofdpijn, vermoeidheid, focus-problemen en wazig zicht veroorzaken. Wij adviseren je bij deze problemen natuurlijk altijd om eens bij een oogarts langs te gaan, maar toch kunnen wij je uit ervaring best wat tips geven.

  1. Zorg dat er tussen je ogen en het beeldscherm genoeg ruimte zit.
  2. Geef je ogen af en toe wat rust en neem in je pauze daadwerkelijk afstand van je scherm.
  3. Doe wat afwisselend werk, om ‘turen’ te voorkomen.
  4. Loop af en toe een rondje.
  5. Zorg voor een mooi contrast, vooral bij tekstdocumenten. Je moet hier lang naar kijken, dus kies dan bij voorkeur voor zwarte letters op een witte achtergrond.

Heb je zelf ook een tip tegen ‘computerogen’? Laat het ons dan weten! Wij turen wat af bij OneStepSolutions!

Het team van OneStepSolutions