Tom Peerdeman

Interview met Tom, programmeur bij OneStepSolutions

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.92″ background_layout=”light”]

Lees hieronder meer over Tom, programmeur bij OneStepSolutions.

Wie ben je? Ik ben Tom Peerdeman uit Wervershoof, 21 jaar oud. In mijn vrije tijd game ik graag met vrienden en kijk ik veel films en series en ik ga vaak naar de bioscoop. Daarnaast ben ik begonnen met fitnessen, drie keer in de week.

Wat houdt je functie precies in?  Op het moment ben ik webdeveloper en ben ik bezig om een api en de beheeromgeving van GoedVoorElkaar te maken, daarin werk ik met css/html/javascript(jQuery) en php met Laravel.

Wat heb je gestudeerd? Ik heb MBO niveau 4 gestudeerd op het Horizon College in Hoorn, de opleiding duurde 3 jaar en ik zat met alleen maar jongens in de klas. We begonnen met 30 leerlingen en uiteindelijk slaagden er 15.

Waarom heb je voor die studie gekozen? Ik heb een jaar havo gedaan na mijn mavo en daar moesten we kort wat met html doen en daarna dacht ik hier wil ik meer mee doen.

Vormt de studie een goede voorbereiding voor je huidige functie?  Het vormt wel een redelijk goede voorbereiding, maar ik heb 2,5 jaar les gekregen in C# en werk nu eigenlijk alleen maar met PHP wat ik maar een half jaar heb gekregen, maar de basis is zeker goed.

Waar heb je tot nu toe allemaal gewerkt? Ik heb bijna 7 jaar lang bij maatschap Kreuk in Andijk gewerkt op de Kadijkweg(zaterdag en vakantiebaan). Zelf heb ik heb een website gemaakt voor mijn werkgever van mijn zaterdagbaan en ik heb een website gemaakt voor een vriend van me.

(Bij OneStepSolutions aan: Bookahouse.nl, de app van BookaHouse, php classes gemaakt voor elke module van het divi thema, de api van GoedVoorElkaar en de beheeromgeving van GoedVoorElkaar, Kictraining en de urenregistratie van OneStepSolutions.)

Heb je hier iets aan in je huidige functie? Aan mijn zaterdagbaan zelf heb ik niets voor mijn huidige functie, maar voor de websites die ik heb gemaakt, heb ik gewerkt met WordPress, php en jQuery, wat ik nu ook allemaal gebruik.

Waarom OneStepSolutions?  Ik had gehoord van een vriend van me, bij mijn zaterdag baan, dat dit een goede stageplek was, dus toen heb ik op de site gekeken. Ron kwam toevallig langs op het Horizon college om een presentatie te geven over wat dan mijn stage opdracht zou zijn. Toen wist ik zeker dat ik daar stage wilde lopen.

Hoe is de structuur binnen OneStepSolutions?  We zijn alle 3 webdevelopers.

Wat waren belangrijke criteria bij je sollicitatie? Ron heeft me uitgenodigd om op sollicitatiegesprek te komen en ik had mijn sollicitatiebrief en cv mee. Toen hebben we een tijdje gepraat en vroeg hij gelijk of ik bij hem stage wilde lopen en toen heb ik gelijk ja gezegd, vanzelf.

Wat vind je van je werk? Ontzettend leuk, leuke collega’s, goede sfeer, fijne werkomgeving(mooi uitzicht op de haven) en Ron is altijd begripvol en helpt je altijd als je het vraagt.

Wat was je jongensdroom? Vroeger wist ik nooit wat ik wilde worden.

Hoe ziet de toekomst er uit voor jouw sector?  Goed denk ik.

Wat zijn jouw toekomstplannen? Lekker doorwerken, cursussen volgen en hopelijk met een paar jaar het huis uit.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]