FoodBattle

Gemiddeld gooit iedere Nederlander ruim 40 kilo aan goed voedsel per jaar weg. Bij elkaar opgeteld voor alle 17 miljoen Nederlanders is dit een behoorlijke hoeveelheid: 700 miljoen kilo oftewel bijna 20.000 vrachtwagens gevuld met voedsel. FoodBattle is opgericht om mensen te helpen voorkomen dat ze zoveel eten in de prullenbak gooien. Wij mochten voor FoodBattle een website maken en alle techniek verzorgen voor de ‘battles’. Met een FoodBattle ga je alleen of samen de strijd aan tegen voedsel verspillen. Drie weken lang probeer je zo min mogelijk eten weg te gooien. Dit houd je bij in een online battle formulier. De FoodBattle helpt je met allerlei makkelijk toepasbare tips, afgestemd op jouw eigen weggooi-gedrag. Je kunt vrienden, familie of collega’s uitnodigen om ook mee te doen. Bij een groepsbattle kun je  jouw resultaten vergelijken met die van de hele groep, door middel van mooie grafische weergaven. De aanpak van FoodBattle is succesvol: deelnemers blijken na een periode van drie weken zo´n 20 procent minder voedsel te verspillen! En wij zijn er zeer trots op dat wij hieraan hebben bijgedragen! Wil je ook een eigen battle starten of de website eens bekijken, ga dan naar FoodBattle.

Het team van OneStepSolutions